Wintertentoonstelling

In de tweede week van december op de vrijdag en de zaterdag wordt er jaarlijks een tweedaagse show georganiseerd door PKV Altijd Beter in het dorpshuis de Linde te Meerkerk.

Er worden meestal rond de 300 dieren in de kooien gebracht, welke bestaan uit konijnen, hoenders, dwerghoenders en serama’s. PKV Altijd Beter kent sinds jaar en dag een goed gevuld prijzenpakket. Bij de konijnen zijn er meestal 4 keurmeesters die de ongeveer 200 konijnen keuren. De beste konijnen van elke keurmeester komen aan het einde van de keuring op de eindtafel. Hierbij wordt er door 3 keurmeesters uitgemaakt welk konijn de dagkampioen zal worden. Hetzelfde geldt voor de c-klasse dieren (konijnen geboren na de maand mei) en de konijnen van de jeugd. De hoenders, dwerghoenders en de serama’s worden gekeurd door drie keurmeesters die samen de kampioenen uitmaken voor zowel de hoenders, de dwerghoenders als de serama’s, en ook de dieren van de jeugd apart.

Onze wintertentoonstelling is op vrijdag en op zaterdag geopend voor publiek. Op de vrijdagavond en de zaterdagmiddag wordt er traditiegetrouw de drukbezochte draaiavond gehouden, met elk jaar een uiteenlopend prijzenpakket.

Naast onze leden en de vele bezoekers kunnen we altijd rekenen op onze trouwe sponsors die deze dagen mogelijk maken.

Locatie wintertentoonstelling:

Dorpshuis / Sporthal De Linde
Lindenstraat 1
4231 DT Meerkerk
Telefoon 0183 – 352734

Home